De 5 superfoods van ambassadrice Joke

We zijn meer dan ooit bezig met gezondheid in al haar vormen; schoonheid van binnen en van buiten! Sporten, skincare, make-up, voeding, … We nemen alles nauwlettend onder de loep. Ook ambassadrice Joke is bewust bezig met gezondheid. In deze blog deelt ze haar vijf superfoods.

paspoort

 

Naam: Joke van de Velde
Leeftijd: 41 jaar  
Ambassadrice: i.am.klean and adventurous 

Ik ben ervan overtuigd dat een stralende huid begint met wat je eet. Wat je in je lichaam stopt, is letterlijk aan je huid te zien. Om die reden deel ik met heel veel liefde (en smaak 😉) mijn 5 superfoods.  

1. Citrusvruchten

Het eten van sinaasappels en ander citrusfruit is een heerlijke manier om een huidverzorgende boost van vitamine C en water te krijgen. Vitamine C is essentieel voor het herstel van de huid. Drink je een tas warm water met daarin vers geperst citroensap op een nuchtere maag, dan is dit niet enkel een vitamine C boost, maar het brengt ook nog eens je verbranding op gang 👌

2. Kurkuma

Kurkuma is een natuurlijke antioxidant die de aanmaak van collageen stimuleert. Ik hou ervan om verse soep te maken, m’n favoriet is met broccoli en selder. Deze werk ik af met zwarte peper en een vleugje kurkuma.

3. Gojibessen

Gojibessen zijn krachtige antioxidanten en geven je huid een enorme energieboost. Bovendien zijn gojibessen super lekker als tussendoortje of om heerlijk te mengen met skyr.

4. Tomaten

Tomaten hebben een anti-oxiderende werking. Dat is misschien niet per se nieuws, maar die anti-oxidanten zijn pas echt goed werkzaam wanneer je tomaten opwarmt bijvoorbeeld in soep of andere warme maaltijden .

5. Wortel

Retinol is in feite hetzelfde als vitamine A en laten worteltjes daar nu net vol mee zitten. Wortels zijn essentieel voor een mooie, jonge huid . Dagelijks drink ik een glas biologisch wortelsap.  

Deel dit artikel:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

lees ook deze blogs