Summer Safe Skin

De i.am.klean sunbrush is een zelfdoserende brush met los zonnepoeder. Het lichte poeder geeft een natuurlijke dekking en is verrijkt met SPF50 voor een hoge zonnebescherming. Bovendien is het zonnepoeder refillable zodat je dit nadien makkelijk zelf kan bijvullen.

here comes the sun..

De zon schijnt … Onze weerman Frank Deboosere waarschuwt voor het hoge UV-gehalte en de hoge UV-A en UV-B stralen en jij denkt bij jezelf UV-watte? Laten we eerst even uitleggen welke soorten UV-stralen er zijn en wat ze nu juist doen. Eén is zeker: alle stralingen zijn slecht voor je huid, de ene al wat meer als de andere. UV straling, ofwel ultraviolette straling kan je opdelen in 3 types: UV-A stralen UV-B stralen UV-C stralen Uv-A stralen: UV-A stralen, ook gekend als ‘aging stralen’ vormen het grootste deel van de ultraviolette straling. Deze stralingen gaan tot in de diepste lagen van je huid, beschadigen het DNA van je cellen en veroorzaken naast de klassieke zonnebrand ook rimpels, huidvlekjes, pre-cancereuze huidletsels en huidkanker. UV-A straling is er het hele jaar door. Uv-B stralen: UV-B stralen, beter gekend als ‘burning stralen’ vormen een klein gedeelte van de straling, ongeveer 5%. Deze stralingen zijn er van (ongeveer) maart tot september/oktober in België en bereikt haar hoogtepunt in de zomer tussen 12 en 15 uur. De UV-B stralen van de zon beschadigen de buitenste laag van de huid en veroorzaken zonnebrand en huidkanker. Uv-c Stralen: De laatste straling, UV-C stralen worden tegengehouden door de ozonlaag en bereiken de aarde dus niet. Gelukkig maar, want ze zijn bijzonder gevaarlijk voor de huid en de ogen.

SPF IS MY BFF

Er bestaan 2 soorten UV filters die je huid beschermen, chemische en minerale filters. Is de ene dan beter dan de andere horen we je al vragen? Wel, dat is niet het geval, ze werken enkel op een andere manier. Chemische filters zijn meestal te vinden in een crème formule. Ze trekken in de huid en leggen een soort laagje van spiegels op de huid die het licht weerkaatsen. Zinkoxide en titaniumdioxide zijn twee bekende minerale filters die je ook terugvindt in onze losse minerale poeders. Uit onderzoek is gebleken dat beide filters even effectief zijn. Vaak worden ze in eenzelfde product gecombineerd om de mate van UV bescherming te optimaliseren.

extra weetje:

De naam zonnebescherming is geen volledige omschrijving. Het mooie is, dat het je huid beschermt tegen alle mogelijke schadelijke invloeden van buitenaf, dus niet alleen tegen UV-stralen. Denk maar aan uitlaatgassen en pollutie maar bijvoorbeeld ook tegen het uitdrogen van je huid door weersomstandigheden of lage luchtvochtigheid op je werk. De conclusie: weer of geen weer, gebruik dus altijd een goede zonbescherming. Het liefst met een SPF30 of SPF50. Er bestaat geen zonnebescherming met een factor die je huid de hele dag beschermt. Je moet dus regelmatig opnieuw smeren, liefst om de 2 uur. En ook al smeer je je goed in, er komt altijd een klein beetje uv-straling door de SPF. 

Girls just wanna have sun!

Hoe kan je én make-up dragen én tegelijk optimaal beschermt zijn?

De vuistregel is eigenlijk dat je laatste laag op je huid steeds je zonbescherming moet zijn, zowel in je verzorging als in je make-up. In je verzorging is het ook altijd beter om een dagcrème te dragen en daarover pas een zonnebescherming.

De reden hiervoor is dat een dagcrème steeds een bepaald doel heeft voor je huid (diepe hydratatie, anti-aging, tegen acné,..), en zo beter zal werken. Wetende dat de SPF toch ‘verdwenen’ is na 2 uur, kan je investeren in een goede dagcrème én een zonbeschermingsproduct dat je om de 2 uur kan aanbrengen. Na je verzorging kan je beginnen met je make-up. De Loose Mineral Foundation heeft door gebruik van de mineralen zinkoxide en titaniumdioxide een SPF van 20. Voor niet zonnige dagen is dit voldoende, de mineralen werken als spiegeltjes op de huid en weerkaatsen de UV-A en UV-B stralen.

Op zeer zonnige dagen waar je langere uren in de zon spendeert ben je er bij gebaat om je SPF om de 2 uur opnieuw aan te brengen. Een crème over je make-up is niet zo vanzelfsprekend en een extra laag foundation is ook niet ideaal. Wat kan je dan wel doen? 

Je kan kiezen om de sunny ever after - sunbrush SPF50 te gebruiken over je make-up of gewoon rechtstreeks op je ‘blote’ huid. De zelfdoserende en refillable sunbrush is een combinatie van minerale en chemische filters om zo een optimale bescherming te geven. Daarnaast is het ook nog eens super easy om regelmatig opnieuw aan te brengen. Dus, laat die terrasjes en rosékes maar komen! Je neemt de sunbrush gemakkelijk mee in je handtas. Click & protect! Klik om het poeder te doseren en gebruik de borstel om het product over je hele gezicht aan te brengen, dit kan zowel over als onder je make-up. 

chevron_left chevron_right
Titanium Dioxide

Natuurlijke minerale zonnefilter, legt een spiegellaagje op de huid die de uv-straling weerkaatst.


UV-filter

(BIS-ETHYLHEXYLOXYPHENOL METHOXYPHENYL TRIAZINE) Een organische (chemische) uv filter die de uv-stralen absorbeert en omzet in warmte die via de huid het lichaam verlaat.  


Squalane

Hydratatie van de huid wordt verhoogd. Olie die zorgt dat je huid minder vocht verliest. Antioxidant + Anti-aging. 


Silica

Absorbeert olie & zweet en zorgt voor een matterend effect. Make-up blijft beter zitten en vervaagt de fijne lijntjes en poriën. 


Mica

Zorgt voor een naturelle gloed


about the brush:

touch - up! 

De sunbrush poeder dient als touch-up niet als je enige zonnefactor.

Belangrijk is dus altijd een zonnecrème na je dagcrème aan te brengen ook al gebruik je de sunbrush.

Gebruik: Voor een optimaal effect moet je de sunbrush minimum 60 seconden inwerken in de huid. Verdeel je huid in 4 delen en ga 15 seconden over elk deel met de sunbrush zodat je genoeg poeder op hebt en dus ook genoeg beschermd bent.  


voordelen:

  • 2 in 1 (poeder + brush)
  • je ziet het niet zitten
  • gaat glimmen tegen (zeker handig bij warme dagen)
  • je kan het makkelijk om de 2u aanbrengen
  • make-up blijft zitten (fixator)
  • sluit de huid niet af
  • terras-proof
chevron_left chevron_right

Sunny Ever After SPF50

Normale prijs $53.00
Normale prijs Verkoopprijs $53.00
Prijs per eenheid  per 
Product bekijken

Retractable Kabuki

Normale prijs $31.00
Normale prijs Verkoopprijs $31.00
Prijs per eenheid  per 
Product bekijken

Gouden Toilettasje

Normale prijs $15.00
Normale prijs Verkoopprijs $15.00
Prijs per eenheid  per 
Product bekijken