Meet the founder: Caroline Rigo

A klean story

Bijna 5 jaar geleden startte ik mijn grote droom: een  eigen mineraal én gezond make-upmerk op de markt brengen. In 2016 zag Cent Pur Cent het levenslicht.  Ik koos toen bewust voor de  medische en  farmaceutische wereld, want dat leek me op dat moment een logische stap. Mensen met gevoelige huiden, gaan vaak naar de apotheker om advies en raad. Cent Pur Cent wordt tot op de dag van vandaag  exclusief op de medische en  farmamarkt  verdeeld.  

Maar niet alleen mensen met een gevoelige  of moeilijke  huid zijn op zoek naar gezonde make-up.  Ook beautylovers zoeken bewust naar  gezonde, minerale cosmetica.   En dat merkten we dan ook aan onze mailbox. Dagelijks  ontvingen wij meerdere mails uit de beautywereld, met de vraag naar een gezond en mineraal make-upmerk.  

Na veel wikken en wegen heb ik de knoop doorgehakt. In 2020 zag ook i.am.klean het levenslicht. Een nieuw mineraal make-upmerk dat exclusief verdeeld wordt via de beautysector.

Waarom heb je een tweede lijn ontwikkeld? 

Door de lancering van het nieuwe merk wil ik de  beautywereld nog bewuster  maken van het bestaan én de meerwaarde van gezonde, duurzame beautyproducten. Want elk beautyproduct dat niet alleen onze klanten, maar ook onze wereld een beetje schoner maakt, is een goede zaak, toch?  

Wat is het verschil tussen minerale make-up en andere make-up? 

Minerale make-up is niet hetzelfde als make-up met mineralen. 
Elk cosmeticamerk dat maar 1% mineralen gebruikt, mag claimen dat het mineraal is. Wij gaan voor zoveel mogelijk mineralen. 
En dus zo natuurlijk mogelijke producten.  

Wat zijn de voordelen van minerale producten?  

Je opmaken met minerale make-up is écht zo gemakkelijk. Je hebt enkel je poeder en een Kabuki nodig en draaien maar.  De mineralen mengen zich met de huid, waardoor je huid blijft ademen.   Ook het kleine aantal ingrediënten en de puurheid zorgen ervoor dat elke vrouw het kan dragen. De zinkoxide in de losse poeders werkt antiseptisch en zorgt ervoor dat je huid beter wordt.  En je hebt er ook maar heel weinig van nodig.   

Wat is je grote droom?   

Ik droom ervan ooit op een vliegtuig te stappen en dat de dame naast mij plots een lipstick van één van mijn merken uithaalt om bij te stiften. Dan weet ik dat ik het heb gemaakt. (grinnikt)  

Deel dit artikel: 

nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze tips & tricks