Word stap voor stap een contour-expert

Contouren is erg populair. Wil je je kaaklijnen harder laten uitkomen, je gezicht er smaller laten uitzien, of wil je komaf maken met die bolle wangen? Dan zijn de volgende tips van beauty- entrepreneur Caroline Rigo echte must do’s.

Wat heb je nodig?

Om te contouren heb je ten eerste al een donkere crème of poeder nodig. Of je nu het best een crème of poeder gebruikt hangt van jouw huidtype af. Heb je eerder een droge huidtype? Dan kan je het beste een crème gebruiken, hier raden we de Liquid Glow Foundation aan. Heb je toch eerder een vette huidtype of heb je gewoon liever een matte finish dan gebruik je best een poeder. Onze Compact Mineral Bronzer is hier perfect voor. Daarnaast heb je ook best nog een highlighter, blush, een Blush Brush en Kabuki bij de hand.

Ready, set, contour!

Stap 1: 

First things first, als je je gelaat echt wilt shapen en contouren, begin dan met de contourlijnen. Je werkt dan best met een donkere liquid foundation of de compacte bronzer. Leg hiermee een schaduw door net onder je wang/jukbeen een donkere kleur aan de brengen. Werk laagje per laagje en kijk welk resultaat het geeft.

TIP: Vervaag té strakke lijnen door ze te blenden met de liquid foundation of loose foundation. De kabuki is hiervoor de ideale tool , zie het als een soort gom om foutjes weg te werken.

Je kan ook contouren nadat je je Loose Foundation hebt aangebracht. Dus als je dit liever hebt dan zet je best eerst een gewone basis foundation.

Stap 2:

Neem vervolgens de Compact Mineral Bronzer van i.am.klean en de Blush Brush. Deze heeft een ideale vorm om wangen te contouren. Met de bronzer kan je mooie contourlijnen aanbrengen.

Breng de bronzer zachtjes aan over het hele gelaat in de vorm van een 3. In de haarlijn, net onder de wangen en net onder de kaaklijn. Vergeet dus zeker niet om ook wat bronzer in je hals aan te brengen. 

Stap 3

Breng vervolgens een blush aan op het jukbeen. Wil je je gezicht toch voller doen lijken? Breng deze dan aan op het bolletje van je wangen.  

Stap 4

Breng een mooie highlighter aan op het hoogste punt van je jukbeen. Heb je last van wat kraaienpootjes? Probeer hier dan niet té veel glitters op te zetten.

Stap 5:

Om je lippen iets meer te tuiten, kan je ook wat highlighter aanbrengen op je cupidoboog. Daarnaast geeft een subtiel streepje highlighter net onder je wenkbrauwen en op het topje van je neus ook een bijzonder effect.

Stap 5:

Wil je je neus smaller doen lijken? Dan kan je ook daar een schaduwlijn aanbrengen. Vertrek vanaf het binnenste punt van je wenkbrauw tot het puntje van je neus, langs beide kanten.

Deel dit artikel: 

nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze tips & tricks