Let’s match it up met Rosalie

Make-up en fashion, it’s a match made in heaven. Voor vele is het een gewaagde zet om de kleuren van beide te matchen. Onze ambassadrice Rosalie helpt je om de stap toch te wagen.

paspoort

Naam: Rosalie Fabry
Leeftijd: 26 jaar  
Ambassadrice: i.am.klean and epic

Is je make-up matchen met je outfit iets uit de jaren tachtig? Helemaal niet!

Eigenlijk is “matchen” niet het juiste woord vind ik. Ik zeg liever dat mijn make-up “complementair” is met mijn outfit en mijn mood van die dag.

Subtiele of opvallende make-up, het is een originele manier om je total look te upgraden. Ik kijk altijd eerst naar mijn outfit, zodat ik de rest van mijn look daarop kan baseren. Ik kijk naar de kleuren, de print en zelfs de materialen. Dat vormt de basis voor mijn totale look.

Afhankelijk van mijn mood, en mijn al-dan-niet drukke agenda die dag, kies ik er voor om contrasterende of complementerende kleuren te gebruiken in mijn make-up. Zo staat een streepje groene eyeliner op je ogen heel elegant bij een smaragdgroen blouse (complementair), terwijl een wijnrode lippenstift bij diezelfde blouse voor een waow-effect zorgt (contrasterend).

Trend Alert: monochrome

Bij monochrome kleding, zoals een zwart en witte pied-de-poule print die nu super trendy is, kan je twee kanten op. Ga voor een grafisch sterke uitstraling met een strakke zwarte eyeliner of kies juist voor een knalroze lippenstift. Zelf combineer ik graag kleur met zwart en wit, dit geeft extra kracht. Ook bij een blauw met wit gestreepte t-shirt is een opvallende lip heel mooi, very French.

TIP: probeer ook gerust eens wat minder voor de hand liggende combinaties tussen make-up en kleding. Wat dacht je bijvoorbeeld van een bronzen smokey eye met een tikkeltje goud, bij een nachtblauw kledingstuk? Super stijlvol en krachtig.

Kleurencombo's

Ik haal ook mogelijke kleurencombinaties uit prints van kledingstukken die ik in mijn kast heb hangen. Vooral op de voering van bepaalde blazers of de opdruk van sjaals. Modemerken matchen vaak de juiste kleuren samen en die vergroot ik dan uit op mijn gelaat of werk ik uit in mijn totale look.

Het fijne van deze al dan niet matching combinaties is dat je je look zo opvallend of zo subtiel kunt maken als je zelf wilt. Eénzelfde outfit kan één dag eerder een zachte make-up look gebruiken en een paar weken later laat je diezelfde outfit knallen met een opvallende make-up look.

Probeer zelf eens uit en kijk wat voor jou werkt!

Liefs, Rosalie!

Deel dit artikel:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

lees ook deze blogs