Let's put that glow on: highlighter tips & tricks

Let’s put that glow on! De laatste tijd is de highlighter onmisbaar in de collectie van alle make-up liefhebbers, toch is het niet altijd even gemakkelijk om te gebruiken. Ambassadrice Rosalie helpt jullie maar al te graag door haar tips & tricks te delen.  

paspoort

Naam: Rosalie Fabry
Leeftijd: 26 jaar  
Favourite outfit: wijde broeken met enkellaarsjes en oversized blazer
Ambassadrice: i.am.klean and epic

Wie houdt er nu niet van een mooie glow op hun gelaat? Daar zorgt de highlighter dus voor. Het zet bepaalde stukken van je gelaat letterlijk in de spotlights.

Maar het is niet het makkelijkste product: het komt in verschillende vormen – poeder, vloeibaar, crème -, in verschillende kleuren en je kan het op verschillende zones van je gelaat aanbrengen. 

Daarom zet ik hier even de belangrijkste highlighter-tips op een rijtje!

Poeder, vloeibaar of crème?

Een poederhighlighter blendt het beste met een poederfoundation. Daarom is deze combo van I am Klean zo perfect. De keuze hangt samen met je huidtype en je gewenst resultaat van intensiteit. Een voordeel van een vloeibare highlighter is dat die makkelijk aan te brengen is. Met vloeibare highlighter ga je ook minder snel te veel nemen in tegenstelling tot een poeder. De shimmer is wel iets minder aanwezig. Een cream highlighter in stickvorm is aan te brengen en uit te wrijven met je vingers, maar je kan minder makkelijk bepalen hoe fel je highlight mag zijn qua intensiteit.

Je gebruikt het beste een poeder als je een fabulous glow wilt, bijvoorbeeld voor tijdens een avondje op restaurant binnenkort.

Welke kleur past het beste bij jou?

I am klean heeft 2 kleuren highlighter: ‘morning glow’ en ‘sunset’. Dames met een iets blekere huid gaan best voor de champagnekleur van de morning glow. De grotere groep dames met een medium huidtype – niet heel bleek, ook niet bruin – kunnen gaan voor de sunset.  

Hoe breng je highlighter aan?

Het is geen wetenschap dus je kan zelf wat experimenteren met je make-up, op deze manier kan je zelf ondervinden wat het beste past binnen jouw make-up routine. Normaal gezien is highlighter de allerlaatste stap. Voor een subtiele maar aanwezige glow breng je de highlighter aan na je loose foundation, concealer en je blush. De ideale borstel om onze poederhighlighter aan te brengen is de fan brush. Een heel brede borstel die de haren op een smalle rij heeft staan. Hiermee neem je weinig product op en kan je dus subtiel beginnen en geleidelijk opbouwen. 

Last but not least: waar breng je highlighter nu het beste aan op je gelaat?

Highlighter breng je aan op de plaatsen van je gezicht waar het licht natuurlijk op valt. TIP: Als je recht onder een lamp gaat staan, dan zie je het onmiddellijk. Dit kan dus op meerdere zones op je gelaat:

  • Eerst en vooral brengt iedereen het aan op de jukbeenderen, hierdoor zal je gezicht wat meer diepte krijgen. 
  • Highlighter kan ook onder de wenkbrauwen en in de ooghoeken. Het geeft je een grotere blik. 
  • Door wat poeder op je neusbrug te doen, zet je ze in de spotlight en lijkt je neus optisch iets langer
  • Als laatste kan je een beetje highlighter op je cupidoboogje doen (het boogje van je lippen), het zal je lippen voller doen lijken.

Make-up is all about uittesten en proberen. 😉

Liefs,

Rosalie

Deel dit artikel:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

lees ook deze blogs