Word stap voor stap een contour expert

Contouren is erg populair. Wil je je kaaklijnen harder laten uitkomen, wil je er minstens 5 kilo lichter uitzien, of wil je komaf maken met die bolle wangen?  Dan zijn de volgende tips van beauty- entrepreneur Caroline Rigo echte must do’s.

Wat heb je precies nodig?

Om te contouren heb je ten eerste al een donkere crème of poeder nodig. Of je nu het best een crème of poeder gebruikt hangt van jouw huidtype af. Heb je eerder een droge huidtype? Dan kan je het beste een crème gebruiken, hier raden we de Liquid Glow Foundation aan. Heb je toch eerder een vette huidtype of heb je gewoon liever een matte finish dan gebruik je best een poeder. Onze Compact Mineral Bronzer is hier perfect voor.

Daarnaast heb je ook best nog een highlighter, blush, een Blush Brush en Kabuki bij de hand. Als je dit allemaal hebt dan kunnen we er aan beginnen!

Stap 1:

First things first, als je je gelaat echt wilt shapen en contouren, begin dan met de contourlijnen. Je werkt dan best met een donkere liquid foundation of de compacte bronzer. Leg hiermee een schaduw door net onder je wang/jukbeen een donkere kleur aan de brengen. Werk laagje per laagje en kijk welk resultaat het geeft.

TIP: Vervaag té strakke lijnen door ze te blenden met de liquid foundation of loose foundation. De kabuki is hiervoor de ideale tool , zie het als een soort gom om foutjes weg te werken.

Je kan ook contouren nadat je je Loose Foundation hebt aangebracht. Dus als je dit liever hebt dan zet je best eerst een gewone basis foundation.

Stap 2:

Neem vervolgens de Compact Mineral Bronzer van i.am.klean en de Blush Brush. Deze heeft een ideale vorm om wangen te contouren. Met de bronzer kan je mooie contourlijnen aanbrengen.

Breng de bronzer zachtjes aan over het hele gelaat in de vorm van een 3. In de haarlijn, net onder de wangen en net onder de kaaklijn. Vergeet dus zeker niet om ook wat bronzer in je hals aan te brengen… zo kan je die dubbele kin laten verdwijnen. PAS OP!! Donkere kleuren maken slanker… maar overdrijf niet!

Stap 3:

Breng vervolgens een blush aan op het jukbeen, maar NIET op het bolletje van je wangen. Want dat zal je weer molliger doen lijken.

Stap 4:

Breng een mooie highlighter aan op het hoogste punt van je jukbeen. Pas wel op met kraaienpootjes! Probeer deze niet té veel in te glitters te zetten, want dan vallen ze nog meer op.

Stap 5:

Om je lippen iets meer te tuiten, kan je ook wat highlighter aanbrengen in de cupidoboog. Daarnaast geeft een subtiel streepje highlight net onder je wenkbrauwen en op het topje van je neus ook een bijzonder effect.

Stap 6:

Wil je je neus smaller doen lijken? Dan kan je ook daar een schaduwlijn aanbrengen. Vertrek vanaf het binnenste punt van je wenkbrauw tot het puntje van je neus, langs beide kanten.

Last but not least! Probeer te werken naar een zo ovaal mogelijke gezichtsvorm. Heb je een rond gelaat, zet je lijnen dan wat schuiner. Heb je een lang gezicht, zet je lijnen dan wat rechter.

Voila! Nu kunnen jullie stap voor stap oefenen en zo worden jullie echte experts!

Meer weten? Schrijf je in voor een online 1 op 1 sessie. 

Deel dit artikel:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

lees ook deze blogs