Creëer de mooiste smokey eyes met het easy peasy oogpotlood

Smokey eyes zijn tijdloos en geven je look meteen een glamoureuze en indrukwekkende toets. Krijg jij deze techniek maar niet onder de knie en sta je op het punt om de handdoek in de ring te gooien? Dan is ons vernieuwde vegan easy peasy oogpotlood jouw ultieme redding! Dankzij zijn hardere textuur glijdt dit potlood soepel over je huid met een uitstekende kleurafgifte. In enkele eenvoudige stappen creëer jij eindelijk die perfecte smokey eyes.

Of je nu voor een subtielere daglook of een intense avondlook gaat, deze smokey eyes techniek werkt voor elke stijl. Experimenteer met verschillende kleuren en leer genieten van het proces om deze iconische ooglook tot leven te brengen.

Stap 1: prepare for greatness

Begin met een schone, droge huid. Maak je oogleden vrij van overtollige talg en zorg voor een egale basis door eventueel een primer aan te brengen. Dit helpt om je oogpotlood langer te laten zitten en voorkomt ophoping in de oogplooien.

shop hier

Stap 2: opbouwen van donker naar licht

Bouw de oogschaduw gradueel op van donker naar licht. Hiervoor breng je de donkerste kleur aan langs de wimperrand en blend je de kleur naar boven toe voor een zachte en vloeiende overgang. Mag de kleur wat intenser voor jouw look? Breng dan nieuwe laagjes aan met je easy peasy oogpotlood en start ook daarvoor telkens aan de wimperrand. 

Donkere kleuren die je voor deze stap kan gebruiken:

- everest
- charcoal
- grapevine
- celestial
- roasted chestnut
- gingerbread
- pine

Tip: voor een gedurfde groene twist kan je ook kiezen voor de kleur mistletoe.

shop hier

Stap 3: add some glow

Werk je look af door in je binnenste ooghoek en onder je wenkbrauw een lichte, glanzende easy peasy kleur te gebruiken. Zo licht je deze plekken op voor een mooi accent. 

 Lichte kleuren die je hiervoor kan gebruiken:

- polar glow
- moonshine
- cinnamon
- frost
- rosé please
- champagne
- bamboo

Shop hier

Klaar om hoofden te doen draaien met jouw perfecte smokey eyes?