Het geheim achter onze Home Collection geuren

De duurzame kaarsen, diffusers en roomsprays van onze Home Collection bestaan in drie nauwkeurig samengestelde geuren die de essentie van de natuur vastleggen. Maar hoe kwamen we tot de heerlijke combinaties Rose & Amber, Fig & Cedar en Leather & Birch? Daarvoor moeten we naar de ‘bouwblokken’ van een parfum kijken: de zogenaamde top-, hart- en basisnoten. 

Breed spectrum aan geuren

In de parfumwereld worden geuren vaak opgebouwd uit een combinatie van noten, die op verschillende tijdstippen na het verspreiden van het parfum opvallen.

Deze noten delen we op in drie categorieën: topnoten, hartnoten (of middennoten) en basisnoten. De driedeling onthult de complexiteit van parfums en de manier waarop een geur in de tijd evolueert. Samen creëren ze de unieke geurbeleving van een specifiek parfum.

Topnoten

parfum voor het eerst ruikt, maar na een halfuur zijn deze geuren vervlogen. Typische topnoten zijn citrusachtige, kruidige en aromatische tonen. Terwijl de topnoten vervagen, bloeien de hartnoten op.

Hartnoten

Deze geuren komen op nadat de topnoten grotendeels verdwenen zijn. Hartnoten vormen de kern - oftewel ‘het hart’ - van de parfumcompositie. Hartnoten zijn vaak bloemiger en warmer dan topnoten en helpen bij het balanceren en verbinden van de verschillende geurelementen.

Basisnoten

de basisnoten zijn de diepste en langst aanhoudende geuren in een parfum. Ze accentueren en fixeren de hartnoten. Aangezien deze noten veel langzamer vervliegen, zorgen zij voor de herinnering aan de geur. Basisnoten zijn vaak zwaarder en aards en geven het parfum zijn volle karakter.

Verken onze exclusieve aroma’s

Vanuit een passie voor een wereld waarin schoonheid duurzaam en tot in de kleinste details doordacht is, gingen we bij i.am.klean heel zorgvuldig aan de slag met onze huisgeuren. Het resultaat zijn drie gloednieuwe geuren die je onderdompelen in de essentie van i.am.klean en jouw woning laten baden in een oase van rust, elegantie en eco-luxury. 

ontdek welke geur bij jou past

Rose & Amber

Betreed de betoverende paleistuinen van Marrakesh, waar de avondzon de hemel vult met een warme, gouden gloed.

- Topnoten: citroen, pompelmoes, roze peper

- Hartnoten: roos, cederhout, guaiac

- Basisnoten: patchouli, amber, ambergris

Fig & Cedar

Maak een ritje op een iconische Vespa door de heuvels van een zomers Toscane. Olijfbomen en cipressen sieren het landschap met hun eeuwenoude aanwezigheid.

 - Topnoten: bladviooltje, groene appel

- Hartnoten: vijg, tonkaboon, muguet (meiklokje)

- Basisnoten: cederhout, amber, eikmos

Basisnoten

Hoog in de Zwitserse Alpen nodigt een eenzame berghut je uit om te ontsnappen aan de weerelementen, terwijl imposante, besneeuwde toppen de horizon domineren.”

- Topnoten: leder, bitter sinaasappel, pruim

- Hartnoten: zwarte amber, saffraan, eucalyptus

- Basisnoten: sandelhout, musk, eikmos

In welk verhaal voel jij je thuis? Deze geurquiz helpt je de juiste keuze maken.

Ontdek nu onze Home Collection - where sustainable beauty meets home perfection.

 Onze geurkaarsen, diffusers en roomsprays zijn allemaal beschikbaar in de drie heerlijke geurcombinaties.