Hoe contour aanbrengen?

Contouren is een make-uptechniek waarmee je de vorm van je gezicht accentueert en definieert. Je kan het gebruiken om je uiterlijk te verfijnen en zelfs - indien gewenst - bepaalde gelaatstrekken te veranderen. De meest voorkomende gebieden voor contouring zijn de neus, de wangen, het voorhoofd, de kaaklijn en de kin.

Basisprincipes voor contouren

Als je voor het eerst met contour werkt, zijn er enkele ‘regels’ die je kan volgen om de basis goed te krijgen. Het is echter wel belangrijk om te weten dat contouring die voor de ene persoon werkt, niet noodzakelijk werkt voor de andere. Voor bepaalde gezichtsvormen bestaan er wel algemene technieken, maar contouring blijft een aanvulling op bestaande gelaatstrekken. En die zijn uiteraard bij iedereen anders. 

5 basisprincipes van waaruit je kan vertrekken:

- Kies altijd voor een koele ondertoon (zo krijg je een schaduweffect).

- Stel jezelf de vraag: “Welke eigenschap van mijn gezicht vind ik mooi en wil ik meer benadrukken?”

- Richt je op het definiëren van één of enkele punten, naargelang je eigen voorkeur.

- Contour en highlight horen altijd samen. Donker (contour) doet iets vervagen en licht (highlighter) versterkt.

- Gebruik bronzer om de contourlijnen zacht uit te blenden.

good to know

chevron_left chevron_right

Compact contour powder: wat is het en hoe gebruik je het?

Het i.am.klean compact contour powder is een compact poeder met een zijdezachte textuur. Het zorgt voor een makkelijk opbouwbare dekking en een stralende finish. Bovendien oogt het resultaat ongeacht de dekkingsgraad altijd heel natuurlijk en egaal. Je krijgt dus nooit die gevreesde krijtachtige uitstraling.

Breng het contouring poeder op je gezicht aan op de plekken waar je schaduw wilt creëren. Voor een optimaal resultaat gebruik je hiervoor een Blush brush 11 of een fan brush voor een meer precieze applicatie.

krachtige samenstelling

Bij i.am.klean gaan we altijd op zoek naar innovatieve formules die niet alleen de mooiste resultaten geven, maar ook gezond zijn en perfect aansluiten bij jouw eco-luxueuze levensstijl. Daarom vind je onderstaande krachtige ingrediënten in onze vegan en talkvrije compact contour powders.

Sericiet: geeft een zijdezacht gevoel.

Natuurlijke mica behandeld met Lauroyl Lysine: verbetert de textuur van het poeder en zorgt voor een boterzacht gevoel, met een gegarandeerd goede kleurafgifte en hechting aan de huid. 

Soft focus poeder: vervaagt fijne lijntjes en vermindert rimpeltjes. 

 Start contouring like a pro!