Hoe highlighter aanbrengen?

Highlighter breng je aan op alle plekken van je gezicht die je meer wilt laten opvallen. Wanneer het licht invalt op de highlighter gaat deze subtiel stralen, waardoor bepaalde gelaatstrekken duidelijker naar voor komen. De belangrijkste vraag is dus: op welke kenmerken van je gezicht wil jij extra focus leggen?

Basisprincipes voor highlighting

Hoe je je highlighter precies aanbrengt, hangt natuurlijk af van jouw gelaatskenmerken en de punten die je zelf meer wilt accentueren. Toch bestaan er voor bepaalde gezichtsvormen wel enkele ‘best practices’ als het op highlighten aankomt. Je kan er bovendien voor kiezen om te spelen met matte en glanzende highlighters om verschillende plekken op een bepaalde manier te doen oplichten.

6 meest voorkomende plaatsen voor highlighter:

- Jukbeenderen: op deze plek vangt je gezicht veel licht op en kan je dat effect dus ook goed versterken.

- Wenkbrauwbot: net onder je wenkbrauwen krijg je een glowy ooglook en optisch grotere ogen.

- Cupidoboog: make your lips pop door het kuiltje boven je bovenlip op te lichten.

- Voorhoofd en kleine ‘c’ boven jukbeenderen: voor meer diepteverschil in je gelaat.

- Kin: benadruk de vorm van je kin en laat ook je lippen optisch voller lijken.

good to know

chevron_left chevron_right

Compact mineral highlighter: wat is het en hoe gebruik je het?

De i.am.klean minerale compacte highlighter laat de mooiste punten van je gelaat oplichten. Net zoals bij andere make-upproducten is het belangrijk om de juiste kleur voor jouw huid te kiezen. Heb je een donkerdere huidtint met warme ondertoon? Dan complementeert onze gorgeous highlighter jouw huid het best. Voor lichtere huidjes geeft onze fairy highlighter het mooiste effect. 

Kies jouw favoriete punten van je gezicht uit en breng de compact mineral highlighter aan met een fan brush. Zo kan je heel precies werken en tegelijkertijd mooi blenden met je andere make-up.

stralende samenstelling

Het doel van highlighter is om je gezicht meer dynamiek en glow te geven. Op plekken waar highlighter zit, weerkaatst je huid het binnen- en buitenlicht namelijk meer dan op andere plekken.

Om deze natuurlijke gloed zoveel mogelijk te versterken, voegden we het mineraal mica toe aan de compact mineral highlighter. Die stof wordt ook weleens ‘glimmer’ genoemd. En dat zegt wel voldoende! Bovendien is onze highlighter 100% vegan.