The power of powder: 6 straffe mineralen

Wie één keer minerale make-up gebruikt, wil nooit meer terug. En dat verrast ons helemaal niet. De samenstelling van onze loose mineral powders biedt tal van voordelen. Het geheim daarachter? 6 wonderbaarlijke mineralen met elk hun eigen bijzondere kenmerken.

krachtige eenvoud

100% minerale make-up herken je vaak aan de eenvoudige ingrediëntenlijst. Geen synthetische chemicaliën of bewaarmiddelen, maar alleen pure en natuurlijke grondstoffen. Daarom biedt dit een heel aantrekkelijk alternatief voor wie op zoek is naar een gezondere en meer natuurlijke beauty oplossing, als onderdeel van een eco-luxueuze levensstijl.  

Welke mineralen zitten er in de loose mineral powders van i.am.klean? Dat zijn deze 6 toppers.

Dit zijn de 6 straffe mineralen

titaniumdioxide

Biedt natuurlijke zonbescherming en werkt kalmerend.

zinkoxide

Biedt natuurlijke zonbescherming, werkt antibacterieel, verzachtend en kalmerend.

ijzeroxide

Dient als basis van de pigmenten (natuurlijke kleurstoffen).

boornitride

Deze diamant onder de mineralen geeft een zijdezacht gevoel en heeft sterke hechtingseigenschappen.

mica

Zorgt voor een natuurlijke glans, reflecteert deels het licht dat op je gelaat valt en verzacht fijne lijntjes.

silica

Absorbeert overtollige olie en talg en creëert een soft-focus effect.

licht & lief voor je huid

Dankzij deze eenvoudige, minerale formules raakt je huid niet geïrriteerd, wat vooral gunstig is voor mensen met een (extreem) gevoelige huid of allergieën. Bovendien heeft minerale make-up een heel lichte en ademende textuur. In tegenstelling tot sommige zwaardere make-up voelt het daarom aan als een tweede huid. Doordat het poeder de poriën niet verstopt, voorkomt het ook de vorming van puistjes. 

Wist je dat zonbescherming ook een van de krachten van minerale make-up is? Door de aanwezigheid van zowel titaniumdioxide als zinkoxide krijg je een natuurlijke bescherming van SPF 20. Mooi meegenomen!

natuurlijke schoonheid

Hou je van een natuurlijke uitstraling? Dan is minerale make-up een uitstekende keuze. De poedervormige samenstelling zorgt voor een zachte en egale dekking. Je kan deze bovendien heel gemakkelijk opbouwen. En zelfs wanneer je voor een zwaardere dekking gaat, blijft je huid er heel naturel uitzien. Dus zowel voor een subtiele dagelijkse look als voor een glamoureus avondje uit is minerale make-up jouw beste vriend.

huidverbeterende magie

Minerale make-up is niet alleen heel zacht voor snel geïrriteerde of probleemhuidjes, maar werkt zelfs huidverbeterend. Ingrediënten zoals zinkoxide, titaniumdioxide en ijzeroxide helpen bij het verminderen van roodheid, ontstekingen en irritaties, waardoor de huid er rustiger en egaler uitziet. Ook wie last heeft van een heel vette huid of acne ziet vaak een snelle verbetering dankzij de absorberende en ademende poeders.  

Benieuwd naar de effecten van minerale make-up?