Je hebt €40 nog tot gratis verzending.
check Je komt in aanmerking voor gratis verzending
Notes
expand_moreOverzicht bestelling
0 items
Subtotaal
€0,00
Inclusief btw en verzendkosten berekend bij het afrekenen
Subtotaal
De zomerzon lokt ons allemaal naar buiten. Tijd om volop te genieten van haar warmte. Maar voordat je jezelf blootstelt aan de zonnestralen, is het ook belangrijk om je huid op de juiste manier te beschermen. Zonnebrandcrème to the rescue! Wist je dat er een groot verschil is tussen de beschermingsfactor (spf) van minerale en chemische crème? Ontdek hieronder de vele gezondheidsvoordelen van minerale spf.
Om te begrijpen hoe minerale en chemische zonnebrandcrèmes werken, is het belangrijk om hun ingrediënten te bekijken. Minerale spf, ook bekend als fysische spf, maakt gebruik van mineralen, zoals zinkoxide, om UV-stralen te reflecteren vanaf het huidoppervlak. Dat doet ze nog voor de UV-stralen schade kunnen aanrichten. Chemische spf vertrouwt op actieve chemicaliën zoals oxybenzone, avobenzone, octisalate en octocrylene. Deze stoffen absorberen UV-stralen en zetten ze vervolgens om in onschadelijke warmte. Zie je het verschil? Dat is niet het enige voordeel van minerale spf.
Minerale spf biedt vaak een bredere bescherming tegen zowel UVA- als UVB-stralen ten opzichte van chemische SPF. Deze laatste is soms enkel effectief tegen één van beide types UV-stralen.
Minerale zonnebrandcrèmes werken onmiddellijk vanaf het moment dat je ze aanbrengt. Chemische zonnecrèmes hebben ongeveer 20 minuten nodig om in de huid te worden opgenomen voor ze bescherming bieden.
Mensen met een gevoelige huid geven vaak de voorkeur aan minerale spf. De formules van deze zonnecrèmes zijn veel zachter voor hun huid in vergelijking met de ingrediënten van chemische zonnebrandcrème. Hierdoor is er veel minder kans op huidirritatie.
Minerale spf is vriendelijker voor het leven in onze zeeën en oceanen. Het bevat namelijk geen chemicaliën bevat die schadelijk zijn voor koraalriffen en andere waterorganismen. Onze solar shield spf 30 mag dan ook reef-friendly worden genoemd.
In de heerlijke gloed van de zon schuilen verschillende onzichtbare gevaren. Om je huid tegen deze stralen te beschermen, is het essentieel om te begrijpen hoe deze werken en hoe minerale en chemische zonnebrandcrème onze huid ertegen beschermt.
UVA-stralen dringen diep door in de huid en zijn de belangrijkste oorzaak van vroegtijdige huidveroudering en de vorming van rimpels. De stralen breken namelijk het DNA van de huidcellen af, waar elasticine en collageen worden aangemaakt. UVA-stralen zijn gedurende de hele dag aanwezig en kunnen ook door glas heen dringen. Minerale spf weerkaatst UVA-stralen vanaf het huidoppervlak, waardoor ze niet in de huid doordringen en geen schade veroorzaken. Chemische spf absorbeert UVA in de bovenste lagen van de huid.
UVB-stralen zijn verantwoordelijk voor zonnebrand en spelen een sleutelrol in de ontwikkeling van huidkanker. UVB-stralen zijn sterker tijdens de zomermaanden en gedurende de piekuren van zonlicht (van 10 uur 's ochtends tot 4 uur 's middags). Minerale spf weerkaatst ook UVB-stralen, terwijl chemische spf ze absorbeert en omzet in minder schadelijke, onderhuidse warmte.
UVC-stralen worden grotendeels geabsorbeerd door de ozonlaag. Zonnebrandcrème hoeft deze gevaarlijke straling dus, gelukkig, niet te blokkeren.
Infraroodstraling is de warmtestraling die we voelen van de zon. Hoewel deze stralen minder bekend zijn dan UVA en UVB, dringen ze wel diep door in de huid en kunnen ze bij langdurige blootstelling schade veroorzaken. Denk hierbij aan versnelde huidveroudering. Dit komt door de productie van vrije radicalen en de afbraak van collageen die wordt gestimuleerd. Dit leidt tot rimpels en huidverslapping. Minerale spf gaat ook infrarood weerkaatsen, terwijl chemische spf hier geen bescherming tegen biedt.
Draag zorg voor je huid met de brede bescherming van minerale spf.