i.am.klean x Atelier Tinika: een perfecte harmonie

i.am.klean heeft dit jaar als thema #ikkoopbelgisch, zo hebben we al voor verschillende collecties samengewerkt met Belgische merken/artiesten en illustrators. Wie de nieuwe Talk of The Town collectie al in huis heeft of ons volgt op onze socials had het waarschijnlijk al gezien. De nieuwe collectie is in een speciaal jasje gestoken, ontworpen door de Belgische illustrator Atelier Tinika. Ontdek hier waar Atelier Tinika voor staat en wie ze is in een interview met haar.

Naam: Tinneke De Block
Favorite season: Lente
Favorite late night snack: Magnum met witte chocolade
Product I can't live without: Loose Mineral Foundation & Klean Mascara

Wie is Tinneke?

Ik ben Tinneke De Block en woon met mijn man en twee kindjes in Keerbergen. Naast Atelier Tinika werk ik fulltime als grafisch vormgever. Tekenen en schilderen zijn altijd al mijn passies geweest. In mijn vrije tijd is er meestal een schetsboekje in de buurt. Als tiener maakte ik muurschilderijen als bijverdienste.

Atelier Tinika is ontstaan in 2010, toen ik tijdens mijn studies de wereld van het bloggen ontdekte. Op mijn blog deelde ik mijn werk. Sinds 2015 is die blog uitgegroeid naar een eigen website. Nu illustreer ik voor merken of particulieren en maak ik (muur)schilderijen. Via mijn eigen webshop verkoop ik schilderijen, art prints en stationery.

Wat was je eerste gedachte toen we je voorstelde om de verpakking te ontwerpen?

Het verhaal van i.am.klean - een gezonde, zuivere, natuurlijke minerale make-uplijn met een vleugje zelfvertrouwen en luxe - sluit volledig aan bij mijn eigen waarden. Ik was dolenthousiast toen jullie me contacteerden om deze opdracht te geven. Ik sta er dan ook volledig achter.

Het concept van de samenwerking met Belgische ontwerpers en de mooie branding van i.am.klean voelde als een perfecte match. Ik durf in alle bescheidenheid zeggen dat die goede match gezorgd heeft voor een prachtig resultaat.

Hoe ben je te werk gegaan?

Na de vlotte briefing had ik al een goed idee welke richting de illustratie uit zou gaan. Mijn doel was een echte i.am.klean - vrouw neer te zetten - zuiver, puur, gezond en zelfverzekerd. Met een verfijnde luxueuze uitstraling waarin de kleuren van de collectie mooi tot hun recht komen.

Eerst heb ik de contouren getekend met potlood. Daarna kleurde ik ze in met aquarel, acrylverf en inkt. De finale aanpassingen zijn digitaal ingekleurd.

Wat vonden wij ervan?

We zijn ongelofelijk trots op de nieuwe collectie en de samenwerking met Atelier Tinika. De match tussen het ontwerp van Tinneke en i.am.klean zit helemaal perfect: op en top vrouwelijk, puur, echt en authentiek. Lisa van i.am.klean: "Ik vind de verpakking zo mooi dat ik de producten zelfs in het doosje wil bewaren, haha! Een echte must-have :)!"