iak x Lien Vandermeulen

Voor de zomercollectie van 2022 vroegen we aan illustratrice Lien Vandermeulen om onze verpakking te voorzien van een mooie tekening. En wauw! Hoe mooi is het geworden.

In deze blog lezen jullie en interview met Lien.

naam: Lien Vandermeulen

geboortedatum: 23.02.1988

Wie is Lien?

Ik was een vrij stil en dromerig kind en kon mij uren bezighouden met knutselen, tekenen en toneelstukjes opvoeren. Ik voelde mij van kleins af aan al een buitenbeentje ‘anders’.

Die creatieve genen kreeg ik mee langs moederskant, van cabaretière, kledingontwerp tot juwelenontwerp, noem maar op. Het is pas toen ik in het 3e middelbaar vrije beeldende kunsten en amateurtoneel deed, dat ik echt het gevoel had “Dit ben ik, hier hoor ik thuis.”

Mijn wereld ging open, ik ging van introvert naar een meer rebelse versie van mezelf en ben heel erg op zoek gegaan naar wie ik was en wat ik wou. Mijn hart slaat voor kunst in de breedste vorm, maar ik heb al een heel parcours moeten afleggen (en nog steeds) om te doen wat ik het liefst doe. Dat lijkt voor velen een makkelijke droom, maar geloof mij, het is ook heel hard werken! Ik schilder en illustreer voor privé, particulieren en merken, maar mijn ideale wereld zou bestaan uit afwisselend werken in het buitenland voor hotels, B&B’s of creatieve bedrijven/merken.

Best of both worlds toch?! Cultuur opsnuiven en mijn creativiteit kwijt kunnen!

Een nieuwe uitdaging en laat de zomer nu net één van mijn favoriete seizoenen zijn!

Wat was je eerste gedachte toen we je voorstelde om de verpakking te ontwerpen?

"ZALIG!" Een nieuwe uitdaging en laat de zomer nu net één van mijn favoriete seizoenen zijn, dus extra leuk dat het voor de zomercollectie was. Er komt altijd zo een gevoel van euforie vrij als ik me in iets nieuws kan smijten, ik leef daar echt voor! Ik houd enorm van afwisseling, een beetje out of my comfort zone op werkgebied, oftewel valt dat dik tegen oftewel wil ik meer!

Jullie filosofie achter I.am.klean sluit aan bij mijn eigen waarden en visie. ‘Gezond’, ’klean’, cruelty free en ‘duurzaam’.

Blij dat ik daar deel van mag uitmaken niet alleen als illustratrice, maar ook als ambassadrice. Ik kan alleen maar toejuichen dat jullie samenwerken met Belgische (vrouwelijke) ontwerpers, laten we hopen dat meer merken op die trein springen!

Jullie filosofie achter i.am.klean sluit aan bij mijn eigen waarden en visie. ‘Gezond’, ’klean’, cruelty free en ‘duurzaam’.

"ZALIG!" Een nieuwe uitdaging en laat de zomer nu net één van mijn favoriete seizoenen zijn!

Hoe ben je te werk gegaan?

Mijn inspiratie komt zelden vanzelf opdagen, ik heb daar de nodige tijd voor nodig. Ik dompel mij meestal onder in boeken, muziek, beeldmateriaal, etc. Zo raak ik geïnspireerd en begint mijn brein visuele connecties te maken. Soms kan dat wat te breed gaan en moet ik terug wat vereenvoudigen, maar die extra toets goudfolie op de verpakking maakte mijn illustratie echt af voor mij.