Van winter- naar zomerkleur: zo match je jouw minerale foundation in het tussenseizoen

De juiste kleur foundation vinden kan tijdens het seizoen soms al lastig zijn. Maar als je huid sterk van kleur verandert tussen twee seizoenen in, krijg je ook nog eens te maken met die moeilijke overgangsperiode. Hoe laat je je foundation meevolgen met een geleidelijk donkerder of lichter wordende huid? Dat is het moment waarop onze refillable loose mineral foundation zich van z’n beste kant laat zien. 

First things first: wat is minerale foundation?

Ons luchtige, minerale foundation poeder bevat alleen maar natuurlijke ingrediënten. Zo is de zinkoxide een natuurlijke UV-beschermer en heeft het kalmerende, genezende en ontstekingsremmende eigenschappen. De mica en boornitride zorgen dan weer voor die natuurlijke glans en effortless hechting op je huid. Bovendien is deze minerale make-up zelfs geschikt voor de meest gevoelige en uitdagende huidjes. Eco-luxury? Double check! 

Shop hier

Opgelet voor dé foundation flater

De kleur van je minerale foundation is echt wel cruciaal om een natuurlijke en vlekkeloze uitstraling te krijgen. Een foundation die te licht of te donker is, zorgt ervoor dat je huid er onnatuurlijk uitziet en kan zelfs de aandacht vestigen op onvolkomenheden in plaats van deze te camoufleren. En dat heeft dan weer een negatief effect op je zelfvertrouwen, iets wat we bij i.am.klean net willen voorkomen. 

Niet zeker van je stuk? Doe dan snel onze foundation quiz. Die helpt je in enkele stappen de perfecte tint, dekking en finish vinden.

Shop hier

No match? Go mix!

Wie zegt dat je je enkel aan de bestaande kleuren minerale foundation moet houden? Wij in elk geval niet! Om de perfecte tussenseizoenskleur te bereiken is het net slim om kleuren te mengen. Onze mineral foundation refills maken dat proces extra gemakkelijk. 

Is jouw winterkleur bleker dan jouw zomerkleur? Dan zit je daar na het eerste lentezonnetje waarschijnlijk ergens tussenin.

Met deze stappen kom je al snel tot de ideale kleur voor jouw foundation:

- Koop een leeg foundationpotje en een kleine refill van zowel je winter- als je zomerkleur.
- Vul het potje met ongeveer 1/3 van je winterkleur.
- Voeg beetje bij beetje je zomerkleur toe totdat je de juiste tint gevonden hebt.
- Shake shake shake, zodat alles goed gemengd is.

En dan is het tijd voor le moment suprême: de test. Breng de foundation aan op je wang, naar je kaaklijn toe. Zie je de kleur bijna niet zitten? Congrats! Jij hebt nu zelf jouw gepersonaliseerde foundation gemaakt! 

By the way: als het winter wordt, pas je dezelfde methode toe, maar dan omgekeerd. 

Shop hier

Waarom testen op je gezicht?

Het correct testen van je foundationkleur is essentieel om de perfecte match te vinden. Je kan je gemengde foundation in principe wel testen op de rug van je hand of je pols, maar het meest betrouwbare resultaat krijg je nog steeds wanneer je meteen op je kaaklijn test. Je huidtint daar komt namelijk het beste overeen met zowel de rest van je gezicht als je nek. Ga ook zeker even in natuurlijk licht staan voor de finale check.

Haal die mixing skills maar boven!